• 1399/09/26 - 09:07
  • تعداد بازدید : 446
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ابداع روش یک‌مرحله‌ای برای تولید موش‌های مورد ‌نیاز در تحقیقات واکسن

پژوهشگران آمریکایی، روشی جدید و یک‌مرحله‌ای ارائه داده‌اند که می‌تواند به تولید موش‌های مورد نیاز برای ارزیابی واکسن کمک کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، دانشمندان برای تولید واکسن و بررسی واکنش‌های ایمنی بدن انسان، به مدل‌های گوناگون حیوانی وابسته هستند؛ به ویژه موش‌هایی که می‌توانند به واسطه گیرنده‌های مهندسی شده سلول B، پادتن‌های انسانی تولید کنند.

با وجود این، رشد موش‌ها اغلب چند سال زمان می‌برد و به یک فرآیند پیچیده اصلاح ژنتیکی و تولید مثل دقیق نیاز دارد.

«فاکوندو باتیستا» (Facundo Batista)، سرپرست این پروژه گفت: زمان سپری شده برای تولید این موش‌های ویژه، عامل اصلی به تاخیر افتادن تولید واکسن بوده است. ما با کمک پیشرفت‌های اخیر که در فناوری‌های اصلاح ژن از جمله اصلاح ژن کریسپر صورت گرفته‌اند، دریافتیم که باید راهی برای سرعت بخشیدن به این روند وجود داشته باشد.

باتیستا و گروهش، روش جدیدی را برای تولید موش‌های مورد نیاز برای ارزیابی واکسن ارائه داده‌اند که این بازه زمانی را به صورت چشمگیری کوتاه‌تر می‌کند. این روش یک‌مرحله‌ای که در آن از فناوری اصلاح ژن کریسپر استفاده شده است، می‌تواند موش‌های دارای گیرنده مهندسی شده سلول B انسانی را تنها در چند هفته تولید کند.

پژوهشگران برای آزمایش این فناوری، موش‌ها را مهندسی کردند تا گیرنده‌های سلول B انسانی را داشته باشند که حاوی پادتن‌های خنثی‌کننده ویروس "HIV" هستند. این پادتن‌ها در مقابله با HIV موثر هستند اما تحریک آنها به واسطه واکسیناسیون دشوار است

سلول‌های B مهندسی شده نه تنها توانستند پادتن‌های باکیفیت تولید کنند، بلکه برخی از آنها به شکل ویژه‌ای از سلول B موسوم به(Memory B cell) تبدیل شدند که برای حفظ ایمنی بلندمدت در برابر در برابر پاتوژن‌ مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نتایج نشان می‌دهند که می‌توان از این موش‌ها برای تایید سریع واکسن‌های مناسب برای ویروس HIV و دیگر عوامل بیماری‌زا استفاده کرد.

«ژوئسانگ وانگ» (Xuesong Wang)، از پژوهشگران این پروژه گفت: شاید این روش جدید، به پژوهشگرانی که در حال بررسی واکسن و تکامل پادتن هستند، امکان دهد تا به بررسی‌های خود سرعت بدهند.

این پژوهش، در مجله "EMBO" به چاپ رسید.

  • گروه خبری : اخبار حوزه دامپزشکی
  • کد خبر : 258402
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه